Deze nieuwe site staat net live 

De webshop staat nog niet helemaal goed ingesteld, als je een startpakket wil aanschaffen en het lukt niet via de shop, mail ons even!

Gadgets filmen met smartphone

In onze trainingen willen mensen altijd weten: welke gadgets heb je nou echt nodig om te kunnen filmen met je smartphone? Dat zijn twee dingen: een microfoon en een statief. Het mooiste licht komt van de zon en kost dus niets.

Ons advies: begin simpel en als het goed gaat, investeer je in betere apparatuur. Het aanbod is enorm en er wordt veel geïnnoveerd.

Voordat je gaat filmen, stel jezelf deze vragen:

 • moet ik snel werken op hectische events?
 • moet ik de camera vaak verplaatsen?
 • ga ik alleen vloggen in een rustige ruimte?
 • moet ik achter een lopende directeur aan rennen?
 • ga ik interviewen en moet mijn vraag verstaanbaar zijn?
Dat is nogal bepalend voor het soort microfoon of statief dat je kiest. Hieronder leggen we uit wat je in welke situatie nodig hebt. Simpel en lowbudget starten is voor iedereen bereikbaar met het startpakket. Daarna kun je upgraden naar het basispakket. Wil je het echt goed aanpakken en is daar budget voor, dan adviseren wij het pro pakket in twee varianten.
Easy startpakket
Wil je eerst kijken of filmen en vloggen wat voor je is? Dan is dit Easy Startpakket voor jou een aanrader. Ons favoriete statief is de Benro BK10: praktisch, degelijk en lekker klein. Je kunt het statief uitschuiven.

De dasspeld is een prima startersmicrofoon waarmee je kan testen of vloggen echt wat voor je is. Zo ja, dan adviseren we je te upgraden naar het basispakket. En niet vergeten… voor je iPhone heb je een verloopstekkertje nodig.

Easy startpakket kopen

Basis Filmpakket

Wil je goed, snel en makkelijk kunnen werken? Ga je vooral vloggen of iemand anders een verhaal laten vertellen? En heb je al ons vlogstatief of nog een oud statief op zolder?

Dan wil je eerst je smartphone steviger vast kunnen klemmen en je audio verbeteren. De microfoon in de smartphone is echt onvoldoende. Met deze twee basis-microfoons ben je in elke situatie verzekerd van goed geluid. Is het hectisch en moet je snel werken dan kies je de richtmicrofoon die je in de smartphone plugt. In beide pakketten met windkap, want dat voorkomt ruis als je buiten filmt (zie video). Dit geeft je bewegingsvrijheid bij het draaien.

Niet inbegrepen, maar in tijden van corona eventueel handig: verlengsnoer voor de dasspeld.

De dasspeld gebruik je om rustig een stem op te nemen. Interviewen en je eigen vragen mee nemen is lastig. Kijk dan naar het pro-pakket of onderin bij onze andere favorieten.

Enige verschil tussen de iPhone en het Android-pakket zijn de aangepaste lightning-ingangen.

Statieven kun je los bijbestellen.

Iphone Basispakket

Basisset filmen met iPhone

Met dit pakket met iPhone-aansluitingen krijg je 2 microfoons die je alleen maar hoeft in te pluggen, werken meteen:

 • dasspeld Rode Smartlav+: verloopstekkertje eraan voor de iPhone, werkt altijd.
 • Richtmicrofoon Rode VideoMic Me-L: richten op geluid, drukt geluid zijkant weg
 • Windkap gebruik je buiten zodat je wind niet hoort
 • Manfrotto-houder die je zowel horizontaal als verticaal op je statief kan schroeven
 • Verloopstekkertje om de dasspeld op de iPhone aan te sluiten

Koop dit pakket voor €175,-

Upgrade-advies: verlengkabel dasspeld en ooghoogte-statieven, zie favoriete producten.

Android Basispakket

Met dit pakket met Android-aansluitingen krijg je 2 microfoons die je alleen maar hoeft in te pluggen, werken meteen:

 • dasspeld Rode Smartlav+: werkt altijd.
 • Richtmicrofoon Rode VideoMic Me: richten op geluid, drukt geluid zijkant weg
 • Windkap (niet op foto, zit er wel in) gebruik je buiten zodat je wind niet hoort
 • Manfrotto-houder die je zowel horizontaal als verticaal op je statief kan schroeven.

Koop dit pakket voor €140,- i.p.v. €145,-!

Upgrade-advies: verlengkabel dasspeld en ooghoogte-statieven, zie favoriete producten.

Professioneel pakket
Professionele apparatuur filmen met smartphone

Ga je vaak interviewen en wil je echt de hoogste audiokwaliteit en het meest stabiele beeld? Dan heb je kwalitatief goede microfoons, een stevige rig en een ooghoogte-statief nodig.

Heb je op locatie tijd om alles goed in te stellen? Dan kies je voor draadloos met een stevig driepoot-statief.

Gebeurt er van alles en moet je vaak wisselen van plek? Dan kies je voor het vaste pakket met een monopodstatief dat je makkelijk kunt verzetten

De rig is in beide gevallen de nieuwe G2 van Shoulderpod. Ook weer een fantastische innovatie van Enrique en zijn team. Kijk en vergelijk onze gadgetvideo’s hieronder.

Pro pakket draadloze microfoon

Interview-microfoons filmen met smartphone

De Rode Wireless Go is een draadloze microfoon die je tot 70 meter afstand bewegingsvrijheid geeft. Door het microfoonblokje in de handmicrofoon te klikken, krijg je een interview-microfoon. Handig dus bij interviews als ook je eigen vragen verstaanbaar moeten zijn.

Dit statief is een Nederlands product, bedacht speciaal voor de mobiele videomakers. Deze T3 Pixelmaker staat stevig door de driepoot-constructie, is te gebruiken als klein vlogstatief en ingeklapt past deze lichtgewicht van alumium in een kleine tas. Klein nadeel: het opzetten vereist iets meer tijd en oefening, maar als je slag te pakken hebt is het echt een supergoed statief.

Ook handig: de handmicrofoon waar je de Wireless Go inklikt, zodat je makkelijk iemand interviewt. Alternatief hiervoor is de speciale dasspeld hieronder vermeld.

Koop dit pakket voor €429,- i.p.v. €444,-!

Extra opties bij Wireless Go:

Pro pakket vaste microfoon

Vaste microfoon filmen met smartphone

Dit pakket is de beste keus als je zonder kabels verzekerd wil zijn van goed geluid. Bijvoorbeeld omdat je in een hectische situatie moet draaien of je handen vrij wilt hebben en relatief dicht bij de camera blijft. Deze richtmicrofoon geeft een topgeluid, luister maar in de video hieronder. Ander voordeel: deze usb-mic kan ook in je laptop voor videobellen. De hogere prijs dus absoluut waard!

Dit statief is een Nederlands product, bedacht speciaal voor de mobiele videomakers. Deze T3 Pixelmaker staat stevig door de driepoot-constructie, is te gebruiken als klein vlogstatief en ingeklapt past deze lichtgewicht van alumium in een kleine tas. Klein nadeel: het opzetten vereist iets meer tijd en oefening, maar als je slag te pakken hebt is het echt een supergoed statief.

Koop dit pakket voor €429,- i.p.v. €444,-!

Wil je echt snel kunnen werken, dan is een monopod een beter alternatief, wij zijn fan van deze Manfrotto, maar die is wat lastig leverbaar momenteel.

Onze favoriete producten

Upgrade gadgets filmen met smartphone?

Hieronder een kleine selectie van producten die wij handig vinden en waarmee je onze pakketten kan upgraden.

 • Steeds meer telefoons krijgen een USB-C aansluiting, het wordt zelfs de nieuwe standaard. Check dan eens de vloggerskits van Rode die voor elke uitgang een set heeft of kies voor de losse Boya-dasspeld.
 • Licht: wij adviseren zoveel mogelijk de zon te gebruiken, want die geeft het allermooiste licht. Lukt dat niet, omdat je in een donkere omgeving moet draaien of je gezicht wil uitlichten dan is de Lumecube perfect voor donkere ruimtes, of om je gezicht mooi warm uit te lichten deze goedkopere Selfie Ring Light.
 • Mini-windkapjes: interview of vlog je veel buiten, dan kun je overwegen deze mini-windkapjes mee te bestellen.
 • Verlengkabel dasspeld: de korte kabel dwingt je dichtbij je smartphone te blijven, dus dat heeft de voorkeur. Maar is het toch nodig verder weg te staan dan is een verlengkabel het overwegen waard.
Uitleg video’s per gadget

Verschil zonder en met vaste microfoon

Hoe werkt de draadloze microfoon?

Innovatiev nieuwe Rig Shoulderpod

Over geluid en… stemgebruik!

Soms is het best ingewikkeld, welke microfoon gebruik je nu hoe en waarvoor. Zoals je merkt zijn wij fan van de Australische Rode-producten vanwege de prijs/kwaliteit-verhouding. Hierboven krijg je uitleg van ons, hieronder van de Röde-specialisten. Verhelderend!

Uitleg gebruik dasspeld

Welke mic voor welk device?

Beste smartphone-microfoons

Techs & Specs Röde NTG

De ontwikkelingen rond microfoons gaan hard. Sinds kort kun je vrijwel direct inpluggen, maar bij oudere mic’s of smartphones blijft het belangrijk dat je naar het aantal ringen kijkt. Twee ringen betekent dat het voor originele camera-apparatuur bruikbaar is. Voor je smartphone, waarvan de uitgang oorspronkelijk is gemaakt voor koptelefoons, heb je altijd twee ringen nodig. Voor iPhones zonder koptelefoon-ingang heb je deze adapter nodig.

1 ring = 1 R = TRS voor gewone camera’s (Tip Ring Sleeve)

2 ringen = 2 R = TRRS voor smartphones (Tip Ring Ring Sleeve)

Lastig te onthouden? Denk aan de R van ringen.