In deze krappe arbeidsmarkt is het steeds belangrijker dat je vacature opvalt. Kandidaten willen weten waar je bedrijf voor staat en wie er bij je werken. Hoe sterk is je employer brand?

Heb je al eens gedacht aan het inzetten van authentieke video in je arbeidsmarktcommunicatie? Zelf je vacaturevideo maken is dé oplossing. Hoe je dat doet is de specialisatie van Zakelijk in Beeld.

Waarom valt vacaturevideo op?

 

 • van alle kandidaten klikt 96% door op een vacature mét video
 • 60% van de sollicitanten kijkt liever video dan tekst te lezen 
 • Google plaatst je vacature hoger, omdat indexatie 53x beter is 

  Kandidaten zoeken je online op

  En misschien nog wel een belangrijkere reden vacature video’s in te zetten in je arbeidsmarktcommunicatie: kandidaten scannen eerst je site en socials, voordat ze bij je gaan solliciteren. Ze willen zien wat de bedrijfscultuur is:

   

  • Ben je een interessant en inspirerend bedrijf om te werken?
  • Wie worden je collega’s, hoe zien ze eruit en hoe is de sfeer?
  • Welke bijdrage lever je aan de samenleving, waar sta je voor?

  Ga persoonlijker communiceren

  Kandidaten haken af bij afstandelijke externe corporate marketingcampagnes gericht op de consument of aandeelhouder. Informatie over de werksfeer binnen het bedrijf is voor hen veel relevanter. Zelf gemaakte video is persoonlijk en voelt dichtbij.

  Mensen zijn allang gewend zo te communiceren, vertelt presentatiespecialist Caroline Scott ons tijdens MoJoFest 2022 in Londen. 

  Wil je meer sollicitanten, zul je jezelf dus moeten laten zien!

  Laat je mensen zelf filmen

  Je employer brand kun je snel versterken met smartphone video van je medewerkers. Eén van de eerste voorbeelden is deze video met medewerkers van LinkedIn. Niet perfect gefilmd, wel echt en van deze tijd.

  Ook kun je medewerkers zelf laten vertellen:
  • Waar ze trots, blij of enthousiast over zijn
  • Hoe ze zich onderscheiden van anderen
  • Welke maatschappelijke impact ze willen maken

  Voorbeeld employer brandvideo

  Huur dus geen acteurs in, maar laat je eigen mensen zien! Deze zorgmedewerkers gaan video’s maken over hun collega’s en wat ze doen.

  Dat is een stuk geloofwaardiger en aantrekkelijker om naar te kijken. Bovendien brengen zij de liefde voor hun vak beter over.

  Meer employer brandvideo’s vind je op ons YouTube-kanaal.

  Video in arbeidsmarktcommunicatie

  Hoe kun je zelf video maken?

  Door ons te bellen! Wij zijn Harmke en Marije en hebben Zakelijk in Beeld opgericht om organisaties te helpen bij het maken van professionele video’s met de smartphone. Wij combineren zo’n 20 jaar televisie-ervaring met 10 jaar ervaring in het trainen van groepen.

  Wij helpen medewerkers van ziekenhuizen, zorgorganisaties en bouwbedrijven bij het maken van een vacaturevideo zoals een:

  • zakelijke vlog van een medewerker
  • sfeervideo met interviews van de werkvloer
  • vriendelijke uitnodiging op camera om bij ons te solliciteren

  Nog een paar voordelen van een positief employer brand

  Uit onderzoek blijkt dat:

  • 67% een lager salaris accepteert als bedrijf online positieve recensie heeft
  • bij sterke employer branding 50% betere kandidaten solliciteren
  • 84% overweegt baan te verlaten voor een bedrijf met beter imago

  Meer reviews van klanten 

  Margreet
  Margreet
  2023-02-16
  Leerzame en leuke dag! Mijn collega's en ik gaan aan de slag!
  Roderich Körner
  Roderich Körner
  2022-09-20
  In a 1 day Workshop Full of energy and practical Tipps, Marije trained us to be vlogging experts. Her experience in this field and her pragmatism, but also her choice of tools are invaluable for every contemporary business professional.
  Stefanie Stam
  Stefanie Stam
  2022-04-15
  Zakelijk vloggen! Wat een onwijs leuke, praktische en leerzame snelkookpan. Shots maken, strakke verhaallijn én editen, allemaal in één dag! Marije en Harmke: dankjulliewel! Zin in om ermee aan de slag te gaan.
  Geddy van Elburg
  Geddy van Elburg
  2022-04-14
  Harmke en Marije leren je in één dag een zakelijke vlog maken. Dat doen ze op een spontane en leuke manier. Aan het einde van de dag weet je waar je op moet letten bij het filmen en hoe je jouw beelden goed moet editten. Een aanrader voor elk bedrijf dat met zakelijke video en vlogs aan de slag wil.
  Viva V
  Viva V
  2021-12-10
  Een tijdje terug de workshop "Filmen met je smartphone" gevolgd door Harmke. Wat een enthousiasme en veel praktische tips. Leuk om met collega's ook gelijk aan de slag te gaan. Leerzaam en leuk!
  Ivana Saraber
  Ivana Saraber
  2021-09-16
  Top workshop! Hands-on aan de slag met hele praktische tips die simpel toepasbaar zijn en direct zorgen voor verbetering van video kwaliteit. Dank!
  B G
  B G
  2021-07-01
  Het is een aanrader om bij deze dames een cursus zakelijk vloggen te volgen. Het geduld waarmee de stof werd uitgelegd en zonodig herhaald, het enthousiasme van Harmke en Marije en de eenvoud van de tips en daardoor de toegankelijkheid van de stof. Een hele dikke pluim.
  arieveldhuizen1
  arieveldhuizen1
  2021-06-16
  Net met een paar collega's de training zakelijk vloggen afgesloten. Harmke en Marije leggen op een leuke en ontspannen manier uit hoe je met wat kleine handigheidjes toch al direct veel betere filmpjes kunt maken. Ook heel handig dat de editprogramma's goed worden uitgelegd. Kortom leuk, leerzaam en zeer nuttig.

  Wil je ons eerst even spreken?

  We vinden het leuk als je belt of mailt!

  Interesse? Neem contact met ons op

  Naam(Required)
  Email(Required)
  Stel hier je vraag. We antwoorden zo snel mogelijk.