Marije Alma – eigenaar en oprichter

Marije is het commerciële brein van Zakelijk in Beeld. Zij weet precies wat organisaties nodig hebben om hun verhaal beter te presenteren. 

Ze is de enige Nederlandse journalist die drie unieke expertises combineert:

  • Als NOS-journalist berichtte ze over Europa vanuit Brussel, over de wereld vanuit Hilversum en over de Nederlandse politiek als verslaggever vanuit Den Haag.
  • Tien jaar ervaring als presentatie- en mediatrainer bij overheden en multinationals.
  • Als eerste mediatrainer in Nederland gebruikt ze de smartphone voor Zakelijk Vloggen.

Van een Brusselse basis…

Tijdens haar internationale communicatie opleiding in Brussel leert ze vloeiend Frans spreken en start ze haar loopbaan bij de legendarische journalist Haye Thomas. Het was de tijd van de videobanden die aan de andere kant van de weg bij de Belgische TV zender VRT in een recorder gestopt moesten worden om vervolgens naar Hilversum ‘gestraald’ te worden.

… naar politieke journalistiek

Haar Europese ervaring brengt haar naar de buitenlandredactie van het NOS Journaal in Hilversum. Ze maakt verhalen over de oorlog in Irak en is bij de verkiezingen in Amerika. De politiek blijft trekken en dus gaat ze naar Den Haag waar ze kamerleden en ministers interviewt voor de politieke redactie. Een ervaring van onschatbare waarde.

en presentatie

Ze ziet het belang van een goede presentatie en wil die ervaring gaan inzetten voor het bedrijfsleven. Ze start haar eigen bedrijf en volgt diverse presentatie- en trainers-opleidingen. Nu is ze expert in het geven van media- en presentatietrainingen voor multinationals, overheidsorganisaties en de zorgsector, al dan niet in vloeiend Frans of Engels.

Zelf starten met presenteren in video

In 2017 ziet ze de kansen voor bedrijven om hun verhaal te gaan presenteren met de smartphone. Als ze oud-collega en smartphone-video-expert Harmke Oudenampsen tegen komt kan ze er niet meer onderuit: om kennis op te doen zal ze zelf moeten gaan experimenteren met dit nieuwe fenomeen. Presenteren in video noemt ze het nog steeds.

Eerste mediatrainer die vlogt

De experimenten werpen vruchten af. Marije is nu de eerste Nederlandse mediatrainer die ervaring heeft met Zakelijk Vloggen. Als deze nieuwe contentvorm in 2018 een vlucht neemt is ze er klaar voor. En sinds de Corona-crisis is ze ook online-moderator/dagvoorzitter!

Inmiddels is Marije een expert als het gaat om presentie- en media-advies. Ze wil blijven innoveren en meer mensen leren hoe ze nieuwe technieken kunnen gebruiken om zichzelf beter te presenteren. Daarom is ze gestart met Zakelijk in Beeld:

Interesse? Neem contact met ons op

Naam(Vereist)
Email(Vereist)
Stel hier je vraag. We antwoorden zo snel mogelijk.